Foto: No personīgā arhīva

EURETINA ir Eiropas Tīklenes speciālistu biedrība, kuras pamatdarbība ir ikgadējā kongresa organizēšana. Desmitajā ziemas sanāksmē no Latvijas piedalījās Beate Pēterfelde un Kristīne Baumane.

Pasākumam tika iesniegts apraksts, kurā prezentēti Latbijas komandas dati par  pirmajiem PerDiRe projekta ( Integrētais modelis diabētiskās retinopātijas skīningam un monitorēšanai, izmantojot riska-stratificēšanu un uz mākslīgo intelektu bāzēto automatizēto acs dibena attēlu analīzi) pacientiem.

Darbā tika analizēta informācija par optiskās koherences tomogrāfijas angiogrāfijas (OCTA) parametru un glikācijas gala produktu līmeni pacientiem ar 1. un 2. tipa diabētu ar vai bez diabētiskas retinopātijas pazīmēm. Ar OCTA palīdzību tika analizēts asinsvadu blīvums dziļajā, virspusējā un radiālajā peripapillārajā kapilāru tīklā un foveolārās avaskulārās zonas izmērs. Adā ar AGE Reader aparāta palīdzību tika analizēts glikācijas gala produktu līmenis.

Viļņā notikušo 10. Euretinas Ziemas konferenci (10th Euretina Winter meeting) pārstāvēja projektā iesaistītie ārsti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Norvēģijas.

 

Dalīties