Norvēģu un Latvijas projekta pārstāvji kopā RAKUS Oftalmoloģijas klīnikas operācijas zālē

Aizvadīta Baltijas pētniecības programmas vidusposma konference (Baltic Research Programme’s Mid-term conference Collaborative Experiences: Shaping The Research Future), kas norisinājās no 18.10.-19.10. Konferencē tika prezentēts PerDiRe (Mākslīgajā intelektā bāzēta diabētiskās retinopātijas skrīninga un monitorēšanas programmas izstrāde) projekts.

18.10. projektu ar tā prezentāciju aizstāvēja LV partnera (promotera) pārstāvji Jeļizaveta Sokolovska, Dace Pētersone un Beate Pēterfelde, kas norisinājās projektu vizīšu laikā Latvijas Universitātes Dabas mājā, Jelgavas ielā 1.

Savukārt 19.10. 23 Mia Karabeg un Goran Petrovski no Oslo Universitātes, Norvēģijas (projekta donor institūcijas pārstāvji) dalījās pieredzē par sadarbību ar Baltijas valstīm konferences plenārsēdē.

Pēc plenārsēdes PerDiRe projekta LV un NO pārstāvji piedalījās paneļdiskusijā “Healthy individuals in the healthy society”, apspriežot par iespējamiem virzieniem Baltijas pētniecības programmas attīstībā, lai varētu saglabāt un pilnveidot programmas projektu realizācijas laikā izveidoto sadarbību un nodrošināt tās ilgtspēju.

   

 
   

Dalīties